В началото на срещата се появи и единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов, а изпълнителният директор Венци Живков присъства на цялото мероприятие.
Ръководители на "Кръга за ЦСКА" ще бъдат Иван Гарелов, Николай Ишков, Джими Найденов и Светла Петрова.
Освен тях сред учредителите са още Ники Кънчев, Станимир Илчев, Явор Дачков, Андрей Райчев, Печно Ковачев, Ефрем Ефремов, Кристина Патрашкова, Валери Запрянов, Стефан Данаилов, Петър Курумбашев, Валери Тодоров, доц. д-р Камен Плочев, доц. Данаил Петров, Юри Велев, Бойко Василев, Тончо Токмакчиев, Мария Илиева, Ваня Щерева, Дони, Георги Георгиев, Рангел Вълчанов, Георги Коритаров и Елена Бозова.
След учредителното събрание бе разпространена и първата официална декларация на кръга включваща 11 точки.
"Ще имаме неофициални срещи с отбора, с ръководството на фен-клуба. Ще излагаме публично позициите си за клуба. Ние не сме нещо, от което трябва да се плашат. Искаме да възвърнем славата на ЦСКА и да му дадем едно европейско лице.
Ще се опитаме да отстраним такива случки като в Мездра. Искаме да въведем такива неща като джентълменско поведение между отборите и играчите. Нямаме никакво притеснение да критикуваме грешките на отбора", заяви Иван Гарелов.
На пресконференцията присъства и изпълнителният директор на ПФК ЦСКА Венцислав Живков.
"Ръководството и президентите на клуба приемат радушно този клуб. Това е позитивно и важно за отбора, за да може ЦСКА да върви напред. Такава инициатива ще бъде печеливша за клуба. Обмисляли сме и варианта някой този новосъздаден кръг да влезе и официално в управлението на ЦСКА", каза Живков.
На това обаче Джими Найденов, Иван Гарелов и Светла Петрова в купом отговориха, че целта не им е да управляват ЦСКА, тъй като не разбират от това и подобен ход е малко вероятен.
"Можем да им даваме полезни съвети, нямаме претенции да участваме в управлението на клуба. Нашите цели са други. Имаме много партньорска работа с клуба", каза Джими Найденов.
"Трябва да намерим правилния диалог с футболистите. Ще се опитаме да ги насочим в правилната посока. Аз като човек с опит във футбола, ще им давам ценни съвети", заяви Николай Ишков.