След като миналата седмица гръцките медии излязоха с новината, че националът е в списъка на президента Сократис Кокалис, вчера спортният "Протатлитис" отново поде трансфера от първа страница.
Според вестника атинският гранд ще отправи официална оферта към врачанина след края на местните плейофи. "Червено-белите" играят за разпределяне на местата за Шампионската лига и Лига Европа.
Изчаква се и решението за треньорския пост в Олимпиакос, където фаворити са бившият наставник на тима Ернесто Валвере и Фатих Терим.
Разговорите вече били факт, тъй като на 15 април мениджърът на Петров - Лъчо Танев, се срещнал с хора от клуба. Клубът ще предложи на крилото 1,5 млн. евро годишно, но при договор за 3 г. сумата може да бъде намалена.
Самият Петров казал, че Олимпиакос не е първи сред вариантите му, но отворил вратата към офертата на комшиите. Клубът пък иска да изясни на 100% какво е здравословното състояние на българина. В същото време се появиха информации, че Марто е цел и на отбори в Бундеслигата, сред които Хофенхайм, Волфсбург и Байер Леверкузен, предаде Novsport.