И двамата се оплакваха от болки в слабините. Рууни получи контузията си при тренировка миналата седмица, докато Фърдинанд пострада при срещата с Блякбърн по-рано този месец и оттогава пропусна два мача на тима си.
Победата на Юнайтед над Съндърланд може да се окаже решаваща за титлата в Англия и сър Алекс Фъргюсън се надява да може да разчита и на двете си звезди.
Рууни и Фърдинанд ще тренират днес със съотборниците си и може да вземат участие в срещата срещу "черните котки", които имат само две загуби като домакин този сезон.
"Очакваме Уейн да се присъедини към тренировката, както и Рио Фърдинанд. Ще видим какво е тяхното положение, но все още имаме време. Уейн пропусна мача с Тотнъм миналата седмица, за да даде почивка на глезена си. Нямаме никакви други проблеми с него. Надявам се да е здрав", сподели шотландецът.
Фъргюсън няма други проблеми с контузени играчи, а възстановяването на Рууни му предлага шанс да реши с каква стратегия ще излезе срещу Съндърланд.
"Контузиите в слабините могат да са проблем по това време на сезона, но ако той се възстанови навреме ще трябва да размисля точно с какъв състав да изляза", допълни Фърги.