Бенитес е обект на непрестанни спекулации относно преминаване в италианския Ювентус, но агентът на испанеца коментира, че клиентът му все още иска да остане на "Анфийлд" и да изпълни договора си, който изтича след четири години, предаде Гонг. 
По-рано днес се появиха информации, че от щаба на Ювентус вече губят търпение и е твърде вероятно да потърсят нов вариант за наставник. Бенитес трябва да даде окончателния си отговор до края на седмицата, но според изданията на Апенините. Новият президент на "старата госпожа" Андреа Аниели недолюбва бившия наставник на Валенсия.
"Не сме получавали официална оферта от нито един клуб. Бенитес иска да остане в Ливърпул и да помогне на клуба при новите собственици. Той има договор и неговото желание е да остане в Ливърпул", заяви Мануел Гарсия Килон.
До края на седмицата Бенитес ще проведе среща с президента на "червените" Мартин Броутън, на която окончателното ще стане ясно бъдещето на испанеца.
Очаква се разговорите да се състоят преди последния мач за сезона срещу Хъл Сити. Според информация на BBC Sport в последните две седмици Бенитес е отказал две срещи с боса на мърсисайдци.