Така, "нерадзурите" направиха своя първи удар по "вълците" за сезона, като Жозе Моуриньо и компания са по-близо и до титлата в Серия А.
Именно заради борбата между двата тима за първото място в първенството и страстите на терена и по трибуните бяха в повече. След последния съдийски сигнал се стигна до сблъсъци както между играчи на тимовете, така и между състезатели и нахлуващи фенове на терена.
В самия край на срещата – 88-та минута – пък капитанът на столичани Франческо Тоти бе изгонен с директен червен картон за изключително грубо влизане в краката на Марио Балотели.
След това играчът на Интер бе заменен от Съли Мунтари. Още две принудителни смени трябваше да извърши Жозе Моуриньо в течение на срещата.
Първо Уесли Снайдер бе заменен именно от Балотели в 6-та минута заради контузия. По-рано към съблекалните заради травма пое и Иван Кордоба заменен от Валтер Самуел.
Единственото попадение в срещата падна в 39-та минута. Милито пое почти от центъра, напредна сам отдясно, влезе в наказателното поле и точно пред Симоне Перота вкара за 1:0.