Проверката в Африка отлага с близо 10 дни от излизането на футболистите в лятна ваканция. Треньорът обаче не дава "свободно" на никого с изключения на един - Живко Миланов играе на 26-и с Васлуй финал за купата на Румъния срещу ЧФР (Клуж), предаде Novsport.
Целта на Стоилов е и обиграване на състава, и достоен резултат, и адекватни тренировки с цел сработване на играчите. Заради дуела с ЮАР селекционерът ще повика 20, а не 18 играчи.
В Белгия ще ходят 14 легионери и шестима от "А" група, а в ЮАР - 19. Всички играещи в чужбина потвърдиха без глезотии участие в мача с африканците. С едно - засега - изключение.
От БФС още не успяват да се свържат с Димитър Бербатов. Няма да е изненада, ако капитанът на България се мотивира с тежкия сезон на Манчестър Юнайтед и изрази нежелание да ходи в Африка.
Но щабът на отбора разчита много на звезда №1 на родния футбол. През сезона Берба има 44 мача с Юнайтед, докато например Стилиян Петров записа 47 с Астън Вила.
Стоилов трябва да обяви в понеделник състава. Очаква се да липсват броените предварително в сметките Валентин Илиев, Живко Желев и контузеният Илиян Стоянов. Мъри предпочете да пробва по-млади.
На повиквателни от "А" група се надяват Георги Петков, Георги Сърмов, Веселин Минев и Йордан Милиев (Левски), Пламен Николов и Ивелин Попов (Литекс), Иван Бандаловски (Локо Сф) и Павел Виданов (ЦСКА).
в. "Труд"