Добър мач за домакините изигра Димитър Бербатов, асистирал за второто попадение в срещата, дело на Райън Гигс. Бербо бе на терена до 62-ата минута, когато бе заменен от Кико Македа.
Останалите попадения в мача бяха дело на Дарън Флетчър, Дани Хигинботъм, който си отбеляза автогол и Джи Сун Парк. Въпреки постигнатите три точки, 75 316 зрители видяха как Юнайтед сдаде титлата, след като Челси разби Уигън.
Отборът на Сър Алекс финишира кампанията с 85 точки, а "сините" завършват с 86. Юнайтед не успя да постигне 4-а титла във Висшата лига и общо 19-ата на Англия. Фърги обаче остава начело на отбора и бъдещите успехи изглеждат неизбежни.
Юнайтед трябваше да вземе този мач, независимо от резултата на "Стамфорд Бридж" и играчите на Сър Алекс сториха това. Бербатов започна титуляр мача и още от самото начало започна да тормози Бегович и защитата пред него.
До 30-ата минута обаче "грънчарите" се бранеха храбро и удържаха нулевото равенство. В 31-ата обаче един от най-постоянните халфове на "червените дяволи" Флетчър откри резултата с удар отблизо.
7 по-късно Бербатов направи страхотен рейд отляво, подаде в пеналта и Гигс простреля Бегович за 2:0.
В 54-ата минута Рууни центрира прострелно и Хигинботъм засече коженото кълбо в собствената си мрежа. След това Юнайтед намали оборотите. Бербатов и Рууни бяха заменени от Македа и Парк.
Именно кореецът се възползва от асистенция на Гигс и в 84-ата минута вкара за 4:0.
Юнайтед победи в последния ден от кампанията, но остана на 2-о място в крайното класиране. Уейн Рууни пък не успя да стане голмайстор на Премиершип, след като бе изпреварен от Дидие Дрогба.