Дори кръг преди края на първенството, с изключително подмладен състав, Сливен има точков актив, колкото и през миналия сезон, когато играха четиримата основни футболисти, сега трансферирани в ЦСКА.
"Де факто имаме толкова точки, колкото и миналата година. Ако бяхме си спечелили и домакинските мачове, щяхме да сме доста напред в класирането. Пропуснахме си шанса, но пък натрупахме опит.
Първенството още не е свършило, може в последния кръг да изненадаме и Левски. Откъм бази, нашата е една от най-добрите в страната. Ще става и още по-добра. Вървим по естествения си път. Ще стабилизираме и финансовото си положение, а ако ЦСКА ни изплати дължимото, то ние ще си покрием всички задължения", поясни още Лечков.
Той отново вметна, че Венци Стефанов го напада, но уважението му е към хора, които милеят и дават пари за спорта и на шега добави, че от днес вече уважава Чичо Венци.
"Аз съм свикнал да си гледам в своя двор. Кой, каквото прави за себе си го прави. В близките години другите ще имат финансови проблеми, но не и ние. Може и на Венци Стефанов да поемем някое финансиране. Какво да говорим за човек, който нарича топката – таралеж.
Не се знае кога може да стигне Сливен като организация. На мач ние имаме толкова публика, колкото той има за две-три години, ако трябва дa се сравняват нещата. Славия винаги са били кръводарители. Има си комисии обаче, които да разследват".
За така важната победа над Пирин Лечков обяви, че мача е показателен и отново потвърждава, че не влиза в никакви уговорки. Той обяви, че на играчите на Пирин е била обещана доста голяма сума за успех над Сливен – 5000 лв., като не назова от кого.
За пореден път Лечков определи посоката, по която се развива клуба за правилна и в близко бъдеще ще внедри западен маниер на работа.
"Имаме добра юношеска школа. Във вчерашния мач играха и младите ни футболисти, на които ще разчитаме в бъдеще. Дублиращият ни състав също се представя на ниво в групата си. От нашия клуб имаме и футболисти в националния тим.
Иван Стоянов е с трансфер в отбор извън страната. Тази година трансфер очакваме и за Костадин Стоянов. Така, че работим в правилната посока и имаме футболисти за всички нива", каза още Лечков.
Президентът със задоволство обяви, че спортните площадки в града се увеличават и там се забелязват все повече деца, които тренират с екипи в цветовете на клуба.