"Близките дни или часове ще стане окончателно ясно какво ще стане. Има детайли, но те няма да са фатални. Още не съм сигурен дали да подпиша за 2 или 3 години. Трябва да обмисля нещата. До утре, утре следобед или най-късно в четвъртък ще стане ясно", каза Дочев.
"Имам договор с Падерборн до 30 юни. Разговарях с адвоката на клуба за разтрогване на договора. Още не са ми се обадили, явно още не са решили. Предполагам, че няма да имат претенции, тъй като периода от време е кратък. Трябва обаче да го разтрогна този договор преди да подпиша. Мисля, че няма да има проблеми. Единственият проблем може да става дума за пари, които лично мен ме касаят – неустойки или нещо друго. ЦСКА няма връзка с това и няма да плаща трансферни суми например", заяви още Дочев.
Специалистът допълни, че се е разбрал по основните въпроси със собствениците на ЦСКА, но не пожела да разкрива подробностите около екипа, с който ще работи.
"Нека когато всичко стане факт да говорим с конкретика", каза Дочев.
"Бих казал, че видях положителни неща в ЦСКА. Приятно съм изненадан от това, което видях. Също съм изненадан и от отбора на Черно море. Българският футбол не е толкова лош колкото си мислим", коментира българинът.
"Нямам пръст в новия договор на Маркиньос. Не мога да правя селекцията на клуба докато нямам договор. Това е клубна политика, но като бъдещ треньор мога да поздравя това подписване на договора. Той е добър и важен футболист, ако се стигне до там да работя с отбора ще разчитам на него", каза Дочев.
Бъдещият треньор на "червените" не пожела да коментира евентуалната селекция на тима, тъй като заяви, че първо иска да се запознае с наличните играчи и да се уточнят договорите на сегашните футболисти.