Чилийският специалист също така обяви, че босът въобще не е зачел искането му Уесли Снайдер и Ариен Робен да останат на "Сантяго Бернабеу", информира Гонг.
В крайна сметка двамата бяха разкарани, за да изригнат след това с екипите на Интер и Байерн Мюнхен и да имат основен принос за тяхното класирането на финала в Шампионската лига.
Перес: Моуриньо ще върне славните времена на ”Бернабеу”
"Мен за треньор ме назначи Флорентино Перес, но с него изобщо не съм общувал от август миналата година" - шокиращо заяви Пелегрини - "Искаше ми се да го опозная по-добре като президент, както и той да опознае мен като треньор".
"Свърших добра работа в Реал Мадрид, но президентът има право да промени посоката на развитие на отбора. Не мога да кажа за Перес нито лошо, нито добро, защото аз не го познавам", каза вече бившия треньор на Реал.
"Винаги съм искал Робен и Снайдер да останат, но никой не ме пита за това. Нито веднъж не проведох разговор с ръководството за това какви футболисти искам."
"Перес реши да продаде двамата и го направи, а аз смятах това за много неправилно. Смятам, че когато става дума за бъдещето на отбора треньорът трябва да има думата", каза Мануел Пелегрини.