След 80-милионния трансфер на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид шотландският специалист не вложи по-голямата част от приходите, което доведе до недоволство сред привържениците към собственика Малкълм Глейзър.
Според тях той е довел клуба до финансова тежест. Фъргюсън изтъкна, че "няма полза от пазара" заради огромните суми, които влагат Реал Мадрид и Манчестър Сити, предаде Novsport.
Въпреки това Гил каза, че Фъргюсън ще получи необходимите средства за трансфери през лятото.
Директорът заяви пред "Индипендънт": "Парите са там. Хората смятат, че Алекс го е казал, защото няма. Всеки, който познава Алекс Фъргюсън, знае, че той не би казал нещо, което не е имал предвид.
Парите определено са там. Резултатите за тримесечието, приключващо на 31 март (публикувано днес), ще покажат, че цифрите са около 95 милиона лири в брой."
"Не сме в ситуация, при която Сър Алекс е ограничен в това, което иска да направи с клуба и неговия начин на действие като мениджър. Никога не сме казвали: "Не можеш да го направиш, ние трябва да плащаме лихва (за дълга)."
"Мога да ви погледна в очите и да ви кажа това. Той би казал точно същото нещо. Хората не вярват. Но ние никога не сме му казвали: "Не можеш да си позволиш този играч, защото е прекалено скъп"."