Данчо бе "ухо" на Любо по времето, когато той бе наставник на "червените". Защитникът снасял на легендарния нападател всички клюки от съблекалнята и му докладвал какво говорят съотборниците.
Това се знае от почти всички футболисти на армейците, които, като разбрали каква е ролята на Минев, започнали да си мерят приказките пред него. Освен привлечения преди година и половина от Ботев играч другият близък на Пенев бил Владо Манчев.
Неговият договор с ЦСКА изтича през лятото и няма да бъде подновен. Самият Любо е прекратил всякакви контакти с ръководството на червените. Той не се обаждал и на никого от играчите, но имал негласен ангажимент към Минев и Владо Манчев.
Хора от постоянното присъствие на "Армията" заявиха, че Любо на няколко пъти се е засичал в Борисовата градина с изпълнителния директор Венци Живков, но избягвал контакт с него.
Пенев не си говорел и със собствениците на клуба. Негови близки твърдят, че той е адски обиден заради отстраняването си от поста старши треньор през януари.