"Да, напускам Управителния съвет на клуба. Въпреки че комисията по конфликт на интереси се произнесе и е ясно, че няма такъв конфликт, аз ще напусна и ще бъде избрано ново ръководно тяло.
Правя го, за да са спокойни някои хора, изкараха ме най-големия престъпник в държавата. Сигурно ще бъда избран за почетен председател или президент", каза Лечков.
На въпрос дали ще продължи да помага на Сливен, той отговори:
"Правя го вече 10 години и ще продължа да го правя, докато съм жив. Този клуб е мой и искам да върви само нагоре", добави Лечков.
Въпреки спекулациите за финансовото състояния на клуба, ОФК Сливен няма проблеми от подобно естество. Започнало е изплащането на сумите, които клубът дължи на някои от играчите.
Всичко ще бъде изплатено и новият сезон ще започне на чисто. Относно бъдещето на Йордан Лечков, като вицепрезидент на БФС той добави, че в четвъртък ще има Изпълком и тогава ще стане ясно дали той ще остане на поста вицепрезидент на централата.
Твърде вероятно е поста на Лечков като вицепрезидент да бъде временно замразен. На брифинга стана ясно още, че ЦСКА все още дължи на Сливен 610 000 лева.