В контракта има клауза за закупуване на правата му след това. Брату позира с фланелка с номер 11 при огромен медиен интерес, включително журналисти от Румъния.
"Много съм доволен и щастлив, че вече съм играч на Литекс, защото ми направиха много добра оферта. Разбрах, че Литекс е голям отбор и се радвам, че вече съм в Ловеч.
За мене най-важното е да направим добър сезон с целия отбор, Литекс да влезе в Шампионската лига и да постигне всичко, за което се бори. Не се притеснявам от конкуренцията. Нормално е във всеки голям отбор, какъвто е Литекс, да има конкуренция.
Играл съм на такива места, където конкуренцията е била още по-сериозна, но това пък помага за успехите на отбора. Дошъл съм да се боря за титулярното място, да се наложа и да вкарам колкото се може повече голове", бяха първите думи на Брату пред медиите в хотел "Президиум".
Той нямаше търпение да облече оранжевия екип и да позира с него пред фотографите, като на няколко пъти тръгна да слага фланелката преди да дойде този момент.
"Наистина дойдох с голямо удоволствие тук. Еуген Трика изигра голяма роля при трансфера ми. Що се отнася до предстоящото участие в квалификациите в Шампионската лига, не съм запознат с евентуалните противници, но щом са първенци на страните си, значи са добри отбори.
Но аз съм сигурен, че Литекс ще се представи добре", каза още румънският голмайстор.
Флорин Брату благодари и на румънските журналисти за интереса и решението им да пътуват до Ловеч и дори беше впечатлен от броя на присъстващите.
От своя страна президентът на Литекс Трифон Попов призна, че селекцията все още не е приключила. Но в отбора ще бъдат привлечени най-много още един-двама играчи, тъй като оранжевите разполагат с обигран и боеспособен състав.
Литекс започва лятната си подготовка след пет дни, на 7 юни.