Изпълнителният директор на Пирин Христо Дундалов изпрати копие от договора за Борис Галчев. В контракта ясно се вижда, че футболистът е продаден за 400 000 лева без ДДС на ЦСКА.
При подписването на 30 януари 2010 г. "червените" са заплатили на Пирин 100 хиляди лева, а до 15 март 2010 е трябвало да преведат и останалата част.
Впечатление в договора прави сгрешената година на контракта, която от 2009-а е поправена на 2010-а. При трансфер в чужбина пък "орлетата" трябва да получат 20% комисионна.
Договорът на Пиетробон пък е бил за 150 000 евро, платими на три равни вноски.
Ето официалното становища на Христо Дундалов по въпроса:
"Уважаеми господин Костадинов, Във връзка с вашите изказвания в качеството Ви на спортния директор на ПФК ЦСКА ЕАД, че ПФК Пирин Благоевград АД не може да има никакви финансови претенции към вашия клуб, аз съм длъжен да ви запозная с договорите за покупко-продажба на следните играчи:
- Херман Пиетробон
- Веселин Стойков
- Борис Галчев
Структурата на управление на ПФК Пирин Благоевград АД е категорично заявена в актуалното състояние на клуба, което е достъпно за всяка заинтересована институция, което от своя страна означава, че всякакви допълнителни преговори водени от и с лица, които не фигурират в управленското тяло, са абсолютно нелегитимни.
На уважаемите колеги от всички сериозни медии предоставяме копие от това писмо и сключените договори между ПФК Пирин Благоевград АД и ПФК ЦСКА ЕАД, като се надяваме на чиста и безпристрастна оценка на съдържанието на тези официални документи.
С уважение: Изп. директор на ПФК Пирин Благоевград АД, Христо Дундалов"