Да напомним за изказването на бившият шеф на "сините" Сираков, който каза неговата истина за любимия му клуб. В него той заяви, че дните на сегашното ръководство в Левски са преброени. Това не е неговият Левски, защото нямал ясна визия за бъдещето. Трансферите в повечето случаи били неуспешни и били привличани стари футболисти, които не са бъдещото на тима. Визията на тима не се харесва и Сираков не би отишъл дори като зрител да гледа този Левски и не би работил при сегашното ръководство.
- Каква е визията на Левски? Колко време ви остава на ръководството да бъдете начело на тима ? Кой е планетата и кой кометата ? Пред закриване ли е Левски ? Все въпроси поставени, на които трябва да отговорите. Откъде да започнем?
- Уверявам хората, че разрухата в развитието на Левски, за която се натрапва в медийното пространство, е лично мнение на определени специалисти, милеещи за клуба. Въпреки тежките условия в Европа и България клубът има ясна визия за развитието си. Колкото до "комети" и "орбити", само да му кажа на господин Сираков, че около Герена има и други "планети" и то не по-малки от него, като Сашо Костов, Кирил Ивков, Стефан Аладжов, а да не намесваме и името на Гунди в такива "планети". Това ми звучи малко като грандоманско изказване. Това си е лично негово мнение. 
- Той изрази и лично негово мнение за лошата визия на Левски. Каква ще е визията с наличието на по- възрастни футболисти в тима?
- Опитните футболисти дават стимул и импулс на младите играчи. В Левски гръбнакът се гради около младите. Мога да уверя хората, че селекцията, по която работим е с млади играчи, които да имат бъдеще в Левски и отборът да бъде добре в тази насока поне в близките две-три години. Гръбнакът на отбора ще е от Дарко, Жо, Миро, Данчо Милиев, Шакиб, Стефан Станчев. Сега привличаме от юношите Шмедин и Сашо Киров. Връщаме си Иса.
Трансферите, които правим са повече на играчи на 23 – 24 години. Така че бъдещето, което Сираков чертае е изкривено през неговата призма.
- Ако искате да съпоставим като възраст онзи отбор на Левски от 2005-06 години с този, който ще играе Левски през следващия сезон.
- Вижте, аз съжалявам, че като станах директор не обявих "План 2020 година" за да имам кредит 2-3 години. Да не забравяме, че този "План 2007 година" беше със седем- осем човека с възраст около 30 години.
Единствените млади бяха Живко Миланов, Валери Домовчийски и Ричи. Тук там влизаха Хичо и Лъчо, даже не съм сигурен, дали Балтанов игра тогава. Пуснаха за 15 минути и Мариан Огнянов. При нас, пак ще кажа, че градим гръбнака около Станчев, Милиев, Бензукан, Балтанов и други. Искаме да изградим гръбнака от млади футболисти.
- Сираков спомена и ДЮШ на Левски. Толкова зле ли е положението в школата?
- Аз мисля, че в детско-юношеската школа се работи напълно професионално. За децата, които израстват и ще захранват първия отбор, не най- важното е класирането, както казва Сираков, а да се научат да играят правилно тактически. Да бъдат готови за първия отбор. Когато той говори за ДЮШ да не забравяме, че едни от най- големите таланти в школата по тяхно време – Бандаловски, Ивелин Попов, Пламен Николов бяха изпуснати, когато той бе шеф на Левски.
- Като говорим за трансфери, той спомена, че поне 20 трансферни провала е имал отборът в последно време. Така ли е?
- Ако аз трябва да споменавам неговите трансферни провали. Георги Бачев 1.5 милиона долара не е ли провал?. Чиликов взет за 2.4 милиона марки и продаден за 400 000 евро не е ли провал? Нешко Милованович, Савич, Зимунич и да не ги изброявам всичките, защото няма да ми стигне времето. Стигам до Жеан Карлос, който за една година вкара голове, колкото пръстите на едната ми ръка. Ако това не е провал да купиш за 900 000 евро футболист, който да вкара три гола, здраве му кажи.
- Мислите ли, че и Вие имате грешки, които са довели отбора до това състояние?
- Сигурно и аз имам грешки. Аз никога не съм бягал от критиките или от това, че по някакъв начин нещо съм сбъркал. Нормално е да съм бъркал и аз. Нормално е човек да си признава грешките, докато не видях в интервюто Сираков да си признава неговите. Да не забравяме, че последната година със селекция за 3.2 милиона евро Левски завърши на 16 точки след ЦСКА. Още тогава този отбор беше тръгнал надолу.
 - Лесно ли е да си шеф в Левски, когато отборът е назад в класирането ? Обещавали ли сте 15 поредни победи?
- Нормално е аз да искам да бием 15 мача. Това дали ще стане зависи от много неща. Ние още след девети кръг изоставахме с толкова много точки, че беше борба със зъби и нокти да стигнем до Лига Европа.
- Публиката е критерии за състоянието на един отбор. Сираков попита защо я няма на трибуните, а аз ще попитам защо е разделена?
- Хората ще кажат защо публиката е разделена. Публиката на Левски винаги е подкрепяла отбора. Независимо от тежкото положение на отбора публиката винаги ни е подкрепяла и те са давали всичко от себе си тима да върви. Истинският левскар се познава по това да бъде с отбора, когато той има проблеми. Лично аз мога да кажа за себе си, че дори да ме няма в Левски и след 10 години дори да отпадне в "Б" група, аз пак ще бъда от Левски и пак ще подкрепям този отбор. Не мога да бъда от Левски, само когато е добре и върви нагоре.