На Герена в момента правят селекция и имат нужда от средства за разплащане, но сумите все така се бавят.
- За съжаление имаме да получаваме доста пари от няколко места, но за момента ни остава само да чакаме, тъй като и нашите партньори имат финансови затруднения. Чакаме последния транш и от телевизионните права. По договор тази сума трябваше да бъде изплатена до 15 дни след края на първенството. Към днешна дата обаче все още не са преведени парите за окончателното разплащане. Надяваме се в близките дни сумата да бъде преведена - заяви Баждеков.
Левски има да получава 204,661 лева от телевизионните права. Сините разчитат на тях, за да се издължат на Спортист по трансфера на Миро Антонов. Баждеков допълни, че клубът все още не е получил и парите от трансферите на Емил Ангелов от Литекс в Турция и на Николай Михайлов от Ливърпул в Твенте.
На Левски му се полага процент от тези трансфери като фонд "солидарност" за изграждането на играчите. Освен това "сините" имат да взимат и над 100 000 евро от трансфера на Рабех в Могреб (Тетуан), но мароканците на този етап си правят оглушки. Финансистът призна, че ако до 15 юни сумата не бъде преведена в касата на клуба, "сините" ще дадат Могреб на ФИФА.