Легендарният футболист на Пирин поема отново отбор след 8-годишна пауза. За този период той бе треньор на Пирин Гоце Делчев - на два пъти, Вихрен - на а два пъти, Свиленград и Велбъжд. Боздански ще работи в екип с досегашните помощник-треньори - Васил Петров, Стефан Гошев и Ивайло Иваников.
Той започва работа и по селекцията като на първата тренировка на 21-и почти сигурно ще се появят Тони Костадинов, играл за последно за Вихрен, като и Цветан Николов и Александър Башлиев, които носиха екипите на Септември Симитли.
До няколко дни ще станат ясни и другите нови имена, като един от главните акционери Петър Байкушев бе категоричен, че в отбора няма да има преотстъпени футболисти.
Според него, освен Паланков и Дани Младенов няма да има други напуснали. На Паланков договорът изтече, а Дани Младенов в един момент се оказа най-скъпият футболист на отбора и затова разтрогна по взаимно съгласие.
Пирин започва с контролите на 30 юни. Йордан Боздански е предвидил 9 проверки, като вече са договорени мачове с Пирин Гоце Делчев, Пирин Разлог, Монтана и Вихрен.
До края на месеца ръководството на Пирин чака да си доуредят взаимоотношенията за Спас Делев и Борис Галчев с ЦСКА, тъй като на 30 юни изтича преотстъпването на Делев и той отново става собственост на Пирин.