Днес стана ясен календарът за новия сезон на Острова, предаде "Скай Спортс". Мачът на 14 август предлага завръщане на "Стамфорд Бридж" на бившия халф на Челси Роберто Ди Матео, който сега е мениджър на У.Б.А.
Във втория кръг "сините" от Западен Лондон ще гостуват на Уигън, където бяха победени миналия сезон, преди Стоук да гостува на "Стамфорд Бридж" на 28 август.
Носителите на титлата ще трябва да чакат до 2 октомври за първия си мач срещу отбор от "голямата четворка". Тогава тимът на Карло Анчелоти среща Арсенал у дома, а ответният сблъсък е на "Боксинг дей" (26 декември). Първият сблъсък между Челси и Манчестър Юнайтед е на 18 декември в Лондон, а на 7 май може да се решава титлата на "Олд Трафорд".
Вицешампионът от миналия сезон Юнайтед също започва с домакинство на промотиран тим – Нюкасъл, който е класически двубой за старт на сезона. В първия ден се очакват два интригуващи двубоя.
Ливърпул ще започне ерата без Рафа Бенитес с домакинство срещу Арсенал, докато Тотнъм и Манчестър Сити, които определиха последната квота за Шампионската лига в края на миналия сезон, ще си съперничат на "Уайт Харт Лейн".
Програмата за първия кръг:
Астън Вила – Уест Хем
Блекбърн – Евертън
Блекпул – Уигън
Болтън – Фулъм
Челси – Уест Бромич
Ливърпул – Арсенал
Манчестър Юнайтед – Нюкасъл
Съндърланд – Бирмингам
Тотнъм – Манчестър Сити
Уулвърхемптън – Стоук Сити