Срещата започна равностойно, като предимството бе на страната на домакините и те излезнаха на първо техническо прекъсване при резултат 8:6. Силната игра на блок и отличния Матей Казийски в атака помогнаха на тима ни да поведе с 16:14 в първия гейм, а впоследствие тройна блокада донесе и успеха ни в частта с 25:19.
През втората част събитията на игрището се повториха, като холандците задържаха равенството до 20:20. След това обаче българите дръпнаха напред и с великолепен завършек на игралия отлично днес Тошко Алексиев поведоха с 2:0 гейма.
В третата част преднината държаха холандците, но в края на гейма българите се вдигнаха и с отлични отигравания достигнаха до успеха с 25:23.
Страхотно включване в края на третия гейм направи Валентин Братоев. Той влезе при резултата  22:22 и направи ас, който пренесе психологическото предимство в нашия отбор.
Невероятен мач направи капитанът на нашия отбор - Владо Николов, който на няколко пъти направи много решителни точки и поведе отбора ни към победата.
Утре е вторият ни мач срещу холандците, който започва в 16:00 часа.