Така освен, че отборът няма да ползва терена, директорът на стадион "Христо Ботев" Кирил Ваклинов е разпоредил да бъдат освободени и офисите в административната сграда, както е пуснал и заповед, забраняваща използването на съблекалните.
Ваклинов заяви, че днес е имал среща с управляващите клуба акционери, но от тяхна страна не видял дори и намерение да се започне на погасяване на натрупаните дългове. Старите задължения на клуба към общинското звено възлизат на 32 912 лева, а по новия договор Пирин дължи 4 вноски, което с ДДС възлиза на 4 800 лева.
"От 2,5 години в касата на Община Благоевград не е постъпвал нито лев от Пирин. Това, което трябваше да направя, вече го направих. Прекратих договорните отношения с клуба и разпоредих да освободят офисите, които се ползват от клуба в административната сграда", коментира Кирил Ваклинов.
Акционерите на Пирин се обърнали към него за да внесе предложение в ОбС-Благоевград за опростяване на тези задължения. Докато това не бъде гласувано от местния парламент, клубът няма да може да ползва стадион "Христо Ботев", както и да се помещава в административната сграда.
Кирил Ваклинов каза още, че до средата на следващия месец ще започне ремонта на съблекалните, което означава, че Пирин освен, че няма да може да представи отбора на 24 юли срещу Ком-Миньор в Благоевград, но и съществува вероятност отново да домакинства в Кюстендил.