Малко играчи са блестяли на Световно първенство като Христо Стоичков през 1994 година. Нападателят спечели "Златната обувка" на турнира с шест гола, а освен това изведе България до четвъртото място на Мондиала в САЩ, което е и най-доброто постижение на родния футбол досега.
Той реши да даде интервю, в което говори за събитията на Мондиала в Южна Африка.
"Англия се представят по-добре при Капело - преди играеха само с дълги топки, никога не подаваха топката по земята. Той промени психиката на този отбор и аз смятам, че англичаните имат много добри играчи. За мен Франк Лампард, Джон Тери, Стивън Джерард и Уейн Рууни са най-добрите английски футболисти", сподели Стоичков, говорейки за тима на "трите лъва", който на осминафиналите ще се изправи срещу Германия.
Запитан защо Рууни все още няма гол на Мондиала, Камата отговори:
"Може би напрежението върху него е прекалено голямо. Едно е да играеш в Манчестър Юнайтед, а съвсем друго в английския национален отбор. Ако Рууни не вкарва, това е лошо за Англия. Има много напрежение върху целия отбор, не само върху него. Но Уейн Рууни е един от най-добрите играчи в света. Меси, Роналдо и Рууни - те са на върха в света в момента! От тримата, само Роналдо вкара гол на Мондиала досега. Но мисля, че Рууни ще покаже класата си срещу Германия".
Стоичков коментира и тимовете, които досега са го впечатлили на Световното.
"До този момент не видях нещо специално. Прекалено много се залага на предпазливостта, няма място за нападателите, има прекалено много отбраняване. Вече сме в осминафиналите и мисля, че сега започва истинското Световно първенство. Малките отбори стават по-силни. Вижте Нова Зеландия и Австралия", каза още бившият селекционер на "лъвовете".
Според бившата звезда на Барселона, Давид Вия и Гонсало Игуаин са фаворити за голмайсторския приз на Мондиала.
"В този момент двама играчи водят при голмайсторите, Давид Вия и Гонсало Игуаин. Трудно е да вкарваш голове на Световно, но тези двама играчи са в отбори, които могат да отидат до финала и са в добра форма. Давид Вия е отличен футболист - много добър трансферен удар за Барса и аз съм много щастлив", смята Камата.
Той завърши с мнение, че най-добре за звездата на Арсенал Сеск Фабрегас ще е да се завърне в тима на Барселона.
"След годините в Арсенал най-добре за него ще е да се върне в Барселона. Сеск Фабрегас е един от най-добрите халфове в света. Шави, Иниеста и Фабрегас ще бъдат страхотни партньори в халфовата линия на Барса. С Давид Вия и Лионел Меси това ще бъде уникален отбор. Всяка седмица съм на "Ноу Камп", живея в Барселона, това е моят дом", завърши носителят на "Златната топка" за 1994 година.