Подготовката на "армейците" ще бъде в Германия, където играчите ще се подготвят в курорта Бад Липшпринге. "Червените" ще бъдат там от 1-и до 15-и юли, като Дочев е решил да заложи главно на тактическата подготовка.
Групата, която заминава за Германия, е сходна с тази, която замина за Боровец, с изключение на Мишел Платини и младият Никола Радулович. Причината Платини да не пътува за Германия е, че бразилецът усилено си търси отбор и почти сигурно няма да бъде играч на ЦСКА от новия сезон.
Сърбинът Никола Радулович ще се подготвя с юношите старша възраст през първата си година в България, след което трябва да започне да играе за представителния отбор на ЦСКА.
Отборът изкара първия си лагер в зимния ни курорт Боровец, където немският възпитаник наблягаше главно на физическото натоварване, което си пролича и в първата контрола на отбора. ЦСКА игра с шампиона на Азербайджан – Интер (Баку) и загуби с 0:1, като си личеше, че играчите са сериозно изморени от тренировките, които са водили до този момент.
"Армейците" ще изиграят пет контролни срещи по време на двуседмичния лагер, като най-известното име в списъка е гръцкият вицешампион ПАОК.
Ето и групата от 26 футболисти:
Здравко Чавдаров Иван Караджов Божидар Стойчев Александър Тонев Апостол Попов Атанас Зехиров Борис Галчев Грегъри Нелсън Джузепе Акуаро Димитър Илиев Дормушали Саидходжа Йордан Минев Коста Янев Костадин Стоянов Кристиян Велинов Маркиньос Мартин Дечев Николай Манчев Руи Мигел Павел Виданов Румен Трифонов Тодор Янчев Томи Костадинов Уилям Тиеро Спас Делев Елиот Гранден