Нападателят има 3 гола, с което помогна на южноамериканците да се класират на ½-финалите за първи път от 1970-та година насам.
Това не е останало незабелязано от треньора на първия отбор на "червените дяволи" Рене Мюленстийн. В интервю за холандския вестник "Де Телеграаф" Мюленстийн разкрива, че е пратил SMS на Форлан след финала за Лига Европа, който гласи: "Ако зависеше от мен, щеше да се върнеш в Юнайтед". Отговорът на това съобщение е бил още по-красноречив: "Готов съм".
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън също иска да си върне Форлан като заместник на Димитър Бербатов, който има само 28 гола след трансфера си на "Олд Трафорд" през 2008-ма година. Българският нападател е привлякъл интереса от Ювентус и Милан.
Битката за уругвайския национал обаче ще бъде жестока, защото Тотнъм също го иска в редиците си, а "шпорите" са готови да платят исканите от Атлетико (Мадрид) 25 млн. евро (43,7 млн. щатски долара).
Форлан игра в Манчестър Юнайтед в периода 2002/04, в който записа едва 10 гола в 63 мача. Той бе продаден на испанския Виляреал, което изглежда възроди кариерата му след 54 гола в 106 мача с "жълтата" фланелка. През 2007-ма година той бе купен от Атлетико (Мадрид) срещу близо 21 млн. евро, а 66-те гола в 102 мача напълно оправдаха похарчената сума от ръководството на "дюшекчиите".