Емил Костадинов говори и за селекцията на тима:
"Въпреки, че засега използваме пълноценно едва двама от новопривлечените четирима играчи, не смятаме да купуваме още кой знае колко на брой. Имаме нужда единствено от добър централен нападател. Крайният срок, който сме дали на мениджърите на ирландеца Шеридън е този четвъртък, в противен случай имаме резервни варианти".
"За нас е важно новият нападател да бъде колкото се може по-бързо в отбора. Но трябва да се знае, че добри нападатели, свободни агенти трудно се намират. Но на всяка цена няма да купуваме".
"Не мислим все още за дербито в първия кръг срещу Левски. Имаме си преди това мач от Лига Европа, после ще мислим за мача срещу Левски. Да, наистина не се говори тук в лагера за него, няма напрежение" – допълни Костадинов.
Той обърна внимание и на наболялата напоследък тема за напрежението между част от феновете и ръководството на ЦСКА.
"Аз смятам, че цялата тази тема е леко преувеличена. Няма дразги между нас. Трябва да се знае, че реалностите са такива и тези цени на билетите, които определихме не са скъпи. 10 лева и по-малко от билет за кино. Ако пък даден фен си купи целогодишна абонаментна карта, то при разделението на сумата, един домакински мач му излиза малко повече от 5 лева. Това вече е напълно нормална цена. Но на този етап, въпреки, че идва точно мач с Левски, както и първи двубой от евротурнирите, няма закупени много абонаментни карти. Дори имам информация, че са закупени срамно малко бройки" – изрази учудването си спортно-техническия шеф на "армейците".
"Радвам се, че новият наставник Павел Дочев прави изключително разнообразни тренировки. Не са монотонни, не е както се пише, че ще има сухо тичане и скъсване на "еди какви си" части" – обрисува Костадинов методиката на Дочев. "Относно случая "Костадин Стоянов" веднъж завинаги трябва да се знае, че футболистите трябва да се съобразяват с претенциите на клуба, а не обратното. Надявам се, Стоянов да е разбрал това. Поговориха с Дочев и надявам се всичко вече да е отшумяло" – завърши Емил Костадинов, предаде Гонг.