Утвърдени играчи като Уейн Рууни, Патрис Евра, Неманя Видич, Майкъл Карик и Жи-Сунг Парк няма да започнат тренировки до 28 юли, заради участието си на Световното първенство през лятото.

Затова Фъргюсън смята, че млади футболисти, като мексиканският национал Хавиер Ернандес ще играят важна роля през сезона.

"Историята на Манчестър Юнайтед е проста. Винаги е бил базиран на млади играчи и така ни е удобно. Мисля, че за нашите фенове също е по-добре така", заяви Фъргюсън.

"Да изграждаме играчи по този начин е голям стимул за нас. Знаем реакцията на феновете, когато изкарваме играч от нашата академия в първия отбор".

Фъргюсън не пропусна да поздрави играчите, които в момента Юнайтед развива, за да бъдат ключови състезатели в следващите сезони.

"В момента имаме много млади играчи, които растат в клуба през последните няколко години като Дани Уелбек, Джони Евънс, Дарън Гибсън и Федерико Македа. Тези млади играчи се развиват много добре в клуба. Някои играчи идват отдолу като младия Оливър Гил и младия Кори, братът на Джони Евънс. Така че имаме добра колекция от млади играчи, на които ако не бъде дадена възможност, ще останат в застой и ще се преместят в други клубове, които ще се възползват от работата, която сме свършили с тях", обяснява шотландецът.

"Имаме опит от това в миналото, така че се опитваме да предотвратим това по възможно най-добрия начин и да сме сигурни, че взимаме правилните решения за кариерите на тези момчета, защото повечето от тях са много талантливи", допълни Фърги.