Той добави, че слуховете около евентуалния трансфер на играча при "нерадзурите" са били "преувеличени".

Бъдещето на играча на "Анфийлд" бе поставено под въпрос, след като агентът на капитана на Аржентина призна, че Масчерано е готов да се присъедини към бившия си мениджър Рафаел Бенитес в тима на италианския шамлион.

Ходжсън, който пое Ливърпул това лято, обаче заяви за "talkSPORT":

"Спекулациите около него продължават, но аз трябва да изясня нещата и да кажа, че това си е чиста спекулация, защото ние не сме чували нищо от Интер и нищо друго освен това, че той ще се прибере и ще работи с нас".

Мениджър номер в Англия за миналия сезон допълни:

"Да ви кажа честно, ако си играч и в твоя тим дойде нов мениджър, ти нямаш какво много да му кажеш. Имаме обаче много време да си говорим, когато започнем да работим заедно - не е нужно да правим някакви разговорчета по телефона. Разочарован съм, че бе споменато, че той бил предал мен или клуба. Не гледам така на нещата. Това бе преувеличено и е хубаво, че имам шанса сега да поясня. Оставих му послание на гласовата поща - явно исках да му честитя за Световното първенство, което той направи. Наистина, да ви кажа честно, аз исках да го видя отново и да му пожелая лека почивка. Помня, че му казах нещо такова - 'Не се чувствай така, сякаш трябва да ми звъниш обратно. Що се касае до мен, за мен е важно да знаеш, че искам да се свържа с теб и че ще разчитам на теб'.