Италианският бос коментира темите около клуба на пресконференция на базата "Миланело". Той парира протестите на феновете, че няма трансфери, със следното:

"За седем години ние сме дали 461 милиона евро за трансфери, средно по 60 милиона на година. Никой друг италиански клуб не е дал толкова. Задачата пред Алегри е спечели всичко. Искам офанзивен Милан, който играе красив футбол и забавлява феновете," продължи Берлускони.

"Ние сме най-популярният клуб в света и един от най-титулуваните. Имаме достатъчно добър състав, за да се противопоставим на всеки. Кои други отбори имат Роналдиньо, Андреа Пирло и Кларънс Зеедорф?," отбеляза Берлускони, намеквайки, че Роналдиньо остава в състава.

"Роналдиньо, според мен, е най-великият футболист на всички времена. Той е най-голямата атракция на Милан. Аз имам лична договорка с него. Той ще остане в Милан, дори сред края на кариерата си."

Берлускони разкри още:

"Имахме оферта за Тиаго Силва от Реал Мадрид, но я отхвърлихме. Имаме доста скъп състав, но искаме да печелим. Искаме да задържим победителите в отбора", завърши президентът на Милан.