Крилото бе един от играчите, който наистина впечатли по време на турнето на тима в Северна Америка, информира Гонг.

Мениджърът на "Уондърърс" нарече трансфера на Петров на "Рийбок стейдиъм" "най-добрия възможен по правилото Босман", а врачанинът потвърди тези негови думи с отличните си игри в Канада и САЩ.

Петров заяви: "Лично аз не съм доволен от формата си, защото не бяха играл шест месеца и това бяха първите ми мачове от месец януари насам".

Бившият играч на ЦСКА, Сервет, Волфсбург, Атлетико Мадрид и Манчестър Сити продължи: "Трябва да подобря физическата си форма и техниката си, но това ще стане, защото до началото на сезона има три седмици. Нормално е, когато пристигнеш в нов отбор да имаш нужда от малко време, за да видиш как играят новите ти съотборници. Аз обаче съм много щастлив от начина, по който бях посрещнат и сега имам чувството, че съм играч на Болтън пет или шест години. Много съм доволен от това и също така от моя мениджър, така че наистина се надявам да помогна на моя отбор да играе добре".

Петров сподели още пред сайта на Болтън: "Аз знам, че ако съм готов физически, то тогава ще играя добър футбол. Моята концентрация е да бъда на терена и не искам дори за минута да помислям, че съм някаква голяма звезда. Искам да играя добре още две или три години".

Българинът добави още, че е впечатлен от обстановката на "Рийбок стейдиъм" . Той каза още: "Всички са доволни от идеите на мениджъра и аз смятам, че ние показахме това на тренировките и по време на мачовете. Остават ни още три или четири двубоя от предсезонната подготовка и след това започват истинските мачове, така че най-важното е да играе като едно цяло, като отбор".