Поражението остави Валенсия на четвърто място в класирането, зад Виляреал, с когото се борят за квота за директно класиране в Шампионската лига.

"Жълтата подводница" спечели този уикенд, а Валенсия – не, което изравни двата състава с по 54 точки след 29 кръга. Очаквано, два от най-класните отбора в Примера дивисион изиграха хубав мач, като двубоят бе много равностоен.

Валенсия имаше малко повече и малко по-чисти положения пред вратата на Севиля, но така и не успя да реализира. Домакините на няколко пъти имаха и претенции към съдийските отсъждания, но така и не получиха дузпа.

След натиска на Валенсия в началото на второто полувреме, точно след успокояването на събитията, Севиля нанесе своя удар. Иван Ракитич отбеляза единствения гол в мача в 70-та минута.

След като получиха попадение, домакините се подсилиха с влизането на голмайстора си Ариц Адурис, но и той не успя да изравни резултата. Хави Варас и Гуайта в рамките на двете врати имаха страшно много работа, но си я свършиха почти перфектно до края, за да завърши мачът само с едно попадение.

Успехът изкачи Севиля на шесто място в класирането, в зона Европа, информира Гонг.