Договорът на Пенев с "оранжевите" изтича след края на настоящото първенство и едва след последния мач срещу Калиакра (Каварна) ще бъде обсъждано бъдещето на специалиста.

"Имам едногодишен договор, който още не е изтекъл, но има достатъчно време за приказки. В момента важното е да завършим първенството както трябва и да постигнем целта си. За мен това е нещо второстепенно и когато дойде момента ще говорим. Приоритет пред мен в момента са двата мача до края на сезона", коментира Любослав Пенев, цитиран от БТА.

Що се отнася до предстоящия мач на Литекс с Локомотив (София) утре от 18.00 часа в София треньорът заяви, че срещата е от изключително значение и за двата отбора.

"Локомотив е сериозен отбор. Виждам че играят добре и ще завършат сезона в добра форма. Ние, разбира се, трябва да вземем мерки. Нямам притеснения, нямаме кадрови победи и отиваме за победа. Искам 6 токи в последните два кръга от първенството, за да завършим подобаващо. За отбори, които преследват високи цели всички мачове са важни. Виждате, че първенството е интересно до последните два кръга", добави Пенев.