Проектът се състои в създаването на осем регионални центъра, където е назначен по един треньор с договор към БФС, който има изключително опит в работата си с деца и юноши.

Задачата на този треньор е да следи всички таланти от своя регион на възраст 13, 14, 15 и 16 години, които не играят в Елитните юношески групи. Веднъж седмично всеки треньор ще събира децата, които е набелязал на съвместна тренировка. БФС осигурява терени за тези занятия, както и плаща пътните на децата, екипировката и средства за възстановяване.

Мачовете между отборите от съседните центрове стартират на 31-и май експериментално, а от юли месец ще се порвеждат регулярно. Планира се в средата на октомври да бъдат оформени сборни отбори на четирите зони, които да се срещнат в турнир.

Националните селекционери във всяка възраст пък ще наблюдават всички мачове между сборните регионални състави, за да се запознаят с качествата на тези момчета. Така в рамките на един месец всеки национален треньор ще наблюдава около 16 състезатели.

"Аз съм твърд противник на телефонния скаутинг. Искам всяко момче да се докаже на терена и там да бъде забелязан за националния отбор. Не мисля, че аз съм измислил програмата, просто е адаптирана за България на базата на опита на други, по-напреднали в това отношение страни. Благодаря на президента на БФС Борислав Михайлов, който не се поколеба и ми гласува доверие", коментира пред журналисти Пламен Михов.

Регионални треньори и игрища, на които ще се провеждат заниманията на сборните отбори:

София - селекционер Емил Спасов, терен в село Герман
Благоевград - селекционер Александър Йорданов, терен в Мурсалево
Пловдив - селекционер Владимир Фатов, стадион Марица
Бургас - селекционер Мирослав Кралев, терен в Долно Езерово
Варна - селекционер Стефан Дончев, терен в Аксаково
Русе- селекционер Стоян Чешмеджиев, Градски стадион в Русе
Велико Търново- селекционер Бончо Генчев, терен в Дебелец
Монтана- селекционер Ивайло Аспарухов, терен в Берковица

Координатор на проекта е Димитър Кукуванов, съобщи ТопСпорт.