Според него все още Левски не може да се нагоди към играта на новия нападател Шюрд Арш, нито той да привикне към стила на игра на отбора.

"Полезна контрола, дадохме шанс на някои млади футболисти през второто полувреме. Не мога да съм недоволен, просто имаше някои индивидуални грешки. Влизаме в тежка серия - Перник, Литекс, Лудогорец, Локо София, Черноморец. За жалост шведът се контузи, основни играчи не играха – Калво и Мюлдер. Не искаме да ги рискуваме, защото имат някои малки проблеми. Трябва да се вдига отбора, да се освежава, на база на това да се гради основен състав. Моята задача е организационно всичко да е наред и да има пари."

"Не смятам, че е необходимо да се търси алтернатива на Арш, а и е трудно постижимо – трансферният прозорец приключи. Това е състава, който трябва да изкара до зимата, пилците ще броим наесен. Малките си ги знаем, на тях има трябва повече самочувствие и да играят с първия отбор. Притеснява ме тежката серия, но затова сме Левски. Затова получават такива заплати, може би духа в отбора малко липсва. 8 нови сега, трима нови зимата. 2-3-ма само са дишали въздуха на Левски достатъчно дълго - Влади Гаджев, Мариян, вие ги знаете.", заяви адвокатът след победата на Левски с 2:1 днес, предаде Novsport.

"Радвам се, че полицаите и БФС уважиха претенциите на феновете и преместиха часа на мача Левски – ЦСКА за 17:45. Коефициентът на България много намаля, финансово сумите не влязоха в българския футбол. Догодина ще е още по-трудно. Явно прекалено много трансфери направихме. Не мисля, че направихме грешки в селекцията. Особено централния нападател, който коментирате. Не мисля, че 2-ра дивизия в Холандия не е по-слаба от "А" група. 23 гола не се вкарват току така, Не можем да напаснем играта към него и топ да се напасне към отбора. Той е добър играч.", похвали холандецът Шюрд Арш силният човек на "Герена".

"Пожелавам успех на нациоанлите довечера. Бяха гадни вицовете: "Еди кой си събирал футболисти от Манчестър Сити, друг от Син Сити", заключи Батков относно шегите по адрес на родните национали преди двубоя с Англия.