Той се появи към 30 минута на стадиона в парк Лаута в компанията на Атанас Узунов. След като си тръгна Стоичков се съгласи да говори за Дарик радио и Канал 3.

"Имаме уникален шанс да се класираме. Все пак предстоят три мача у дома, силите са изравнени. Предполагам, че Наско е направил добра селекция, добра подготовка и очакваме още от първия мач да започнат с успех и оттам нататък всичко да е по-спокойно. Това са следващите футболисти, които ще играят за младежите и националите. Младежите също имат шансове да се класират, макар и минимални."

"Въпросът дали ще дойда да ги подкрепя е излишен. Пловдив заслужава да има тези квалификации и не се съмнявам, че ще дойдат. Те винаги са подкрепяли футбола, Пловдив е един футболен град. Това, че феновете на Левски и ЦСКА също възнамеряват да дойдат е един огромен плюс за тези футболисти. Националният отбор не е само на София. Това трябва да се разбере един път завинаги. Националният отбор е на България. И аз съм се чувствал по-спокойно и съм играл, когато са идвали отвсякъде. Не се съмнявам, че ще има много хора на тези мачове."

"С плановете за стадионите сме на финалната права. Никога не съм се съмнявал в нещата, с които съм се захващал. Има някои неща, които трябва да минат през Министерски съвет. Испанските инвеститори са готови с всички видове планове. В Пловдив нещата са малко по-различни. Сегашният кмет не разбира много от футбол, по-скоро от краставици и домати. Да се надяваме, че новият кмет ще бъде по-добър."

Относно реакциите на Каролев и Станишев за позицията, която изрази Стоичков за кандидатурата на Росен Плевнелиев за президентския пост, Камата бе категоричен:

"Кои бяха Каролев и Станишев, че не си ги спомням? Най-голямата беда е, че политикът иска да стане като футболиста – по-известен, но не може. Когато започнеш да си купуваш гласовете е много по-лесно да си известен. Аз никога не съм си купувал гласове. Разликата между мен и тях двамата е много голяма. Няма смисъл да им отговарям и на единия и на другия. Надживял съм тези неща. Бил съм от другата страна на барикадата, когато и двамата бяха в най-крадливата власт. Видяхме докъде докараха дереджето на България."