Заедно със своя отбор от ветерани Пенев изведе тима си в мач по случай юбилея. Той даде ексклузивно, в което не пропусна да вкара една-две от неговите крилати мисли.

Първо Чичо Митко призова да се направи паметник на Христо Стоичков на стадиона и след това даде изключителен по своята същност и сложност коментар за освобождаването на Лотар Матеус от националния отбор.

"Честитя им от мое име и от нашата група ветерани. В момента виждате, че и малките футболисти на ЦСКА 1996-97 г. са от Марица. Това е един отбор, който е с добри традиции. Най-вече с много известни футболисти, които са излезли от този клуб. Като започнем от по-възрастните – Дерменджиев, Попов, Георги Георгиев и най-вече при младите Христо Стоичков. Светът и Европа го знаят много добре. Това трябва да бъде една реликва. Трябва да се направи един добър бюст, един добър паметник за един такъв известен футболист. Другите няма да се сърдят, да ревнуват. И тях ги споменаваме", отсече Пената в свой стил.

Запитан за освобождаването на националния селекционер Лотар Матеус, той също бе повече от лесно разбираем и изчерпателен, както обикновено.

"Не мога да коментирам, най-вече, знаете, има ръководство. Вие също имате мнение, голямо. Не желая да го коментирам, тъй като и с мене е имало случай. Мнението на един специалист. Той не спира. Той поправя грешките, когато промени структурата. По-голям късмет, по-голям шанс от изпълнителите. Това е името на треньорите", завърши Димитър Пенев, цитиран от Novsport.

Стоичков: Националният отбор не е само на София