Хълк е смятан за един от най-добрите нападатели в Европа, откакто дойде в Порто през 2008 година и редица клубове следят развитието му. Порто наскоро накара нападателя да подпише петгодишен договор, в който има клауза за освобождаване в размер на 100 милиона евро.

Португалците не смятат да се разделят с играча си за по-малко и въпреки сериозната цена, агентът на бразилеца Теодоро Фонсека призна, че интерес към клиента му има.

Според импресариото, слухът, че Арсенал са готови с оферта за Хълк е новина, но все пак е имало контакти между артилеристите и него в миналото.

"Всяка година все повече клубове се интересуват от Хълк и аз съм наясно, че има тимове от Висшата лига, които също проявяват интерес", сподели Фонсека, цитиран от БГНЕС.

"Слухът за Арсенал е новина за мен, но истината е, че и преди е имало контакт, но не се е стигало до нищо. Често говоря с Порто и цифрите не са се променили. Той ще бъде продаден само, ако някой плати 100 милиона евро, така че тази оферта от 23 милиона евро не се обсъжда", добави агентът.