Двата тима изнесоха много стойностен мач за родните стандарти, в който преобладаваше открит и нападател футбол. Не отсъстваха и грубите нарушения, а и на няколко пъти футболистите се "хванаха за гушите".

За само четири минути домакините си осигуриха добър аванс от два гола. Първо в 18-ата Георги Миланов матира Урош Голубович от около 20-25 метра. Четири по-късно от приблизително същото разстояние Христо Янев от фаул не остави никакъв шанс на стража.

Интересно, но гостите не се стреснаха, вероятно предвид опитните си футболисти. Лудогорец продължи да търси попадение, но защитата в "оранжево" се справяше чудесно.

В 27-ата обаче Миро Иванов шутира отляво, топката мина между краката на Евгени Александров, чукна се в гредата и попадна в Марселоньо. Халфът от един метър намали.

Три след това играчите се "хванаха" за гушите след фаул на Миро Иванов срещу Том. В крайна сметка съдията Ивайло Стоянов декорира в жълто вратаря Александров и Янев, Иванов също не беше пропуснат.

До почивката и двата тима показваха повече от активна игра. Ловчанлии обаче владееха положението. В самия край на полувремето Светльо Тодоров беше близо до трети гол, но ударът му с глава от малкия пеналт обаче срещна левия страничен стълб на вратата на Голубович.

Втората част започна с пропуск на Емил Гъргоров от няколко метра.

Домакините изненадващо се прибраха и започнаха да разчитат на контраатака. При две такива първо Янев от 2-3 метра стреля над гредата, а след това и Светльо Тодоров от удобна позиция пропусна да наниже трето попадение във вратата на съперника.

Гостите владееха топката повече, но положение пред Евгени Александров нямаше. Постепенно ловчанлии избутаха "зелените" от своята половина и мачът влезе отново в темпото от първото полувреме, когато атаки се редяха и пред двете врати.

С наближаването на последния съдийски сигнал ловчанлии логично започнаха да мислят повече за отбрана, отколкото за атака. Ивайло Петев реши да освежи офанзивата на тима си с включването в игра на Иван Стоянов, Тодор Колев и Кишада. Лудогорец упражняваше натиск за изравнително попадение, но безуспешно.

На няколко пъти "оранжевите" организираха контраатаки, които обаче не довеждаха до нищо сериозно пред Голубович.

Три минути преди края Барт пропусна сам срещу Александров. Беше отсъдена засада на французина, каквато всъщност нямаше, тъй като беше изведен с глава от играч на домакините.

В крайна сметка шампионът на България победи хита в "А" група, който от началото на сезона беше записал 8 победи и едва едно равенство, съобщи ТопСпорт.

Кирил Домусчиев обвини съдиите за загубата от Литекс

Ивайло Петев: Допуснахме два елементарни гола

Любо Пенев: Можеше да бием и по-убедително