Валери игра само 15 минути, но това не му попречи да вкара с ляв и десен крак.

Ето какво заяви Божинов, цитиран от Гонг:

- Няма да ви лъжа, много съм щастлив след тези два гола. Тези попадения ги търсих дълго, цели два месеца. Надявам се това да бъде едно мое завръщане. Дано продължа да вкарвам, радвам се, че отборът върви, печели мачовете. Футболът е колективен спорт, не може сам да се изявяваш. Домингош ме пуска, надявам се да му се отблагодарявам на човека.

- Спортинг ли е клубът, с който ще започнеш да печелиш трофеи? Вървите много стабилно, имате девет поредни победи.

- Не искам да се изказвам гръмко, но искам това да е клубът, с който ще печеля трофеи. Дано още тази година да успеем да вземем нещо в Португалия, въпреки че конкуренцията е сериозна в лицето на Порто и Бенфика. Сигурен съм, че ще успеем с този треньор, това ръководство и тази публика.

- Един час преди твоя мач снощи, стана ясно, че Любослав Пенев ще е новият треньор на националния отбор. Как ти се струва това?

- Нека нещата станат ясни, тогава ще коментираме. Тези неща ги решава БФС. Г-н Михайлов знае какво е добро за националния отбор. Любо Пенев е доказан треньор с голям опит в ЦСКА и Литекс. Сигурен съм, че той е наследил успехите на чичо си в националния отбор. Знаем какво постигна Димитър Пенев. Дано нещата сега се повторят с Любо Пенев. Той има самочувствието, характерът, не се влияе от нищо. Любо Пенев има самочувствие и като треньор, и като човек. Сигурен съм, че такъв тип треньор може да вдигне нашия национален отбор.

- Дълго ли ще чакаш следващите голове, как ти се струва?

-Не знам, дай Боже още следващия мач да вкарам. Или в някой от следващите двубои на Спортинг Лисабон. Важното е отборът да върви напред, да има успехи. Аз играя в голям отбор, дано продължим да печелим.

Любо Пенев ще гради нов отбор за Евро 2016