Лудогорец стана шампион на България за рекорден осми пореден пъти и сякаш вече позабравихме последните случаи, когато друг отбор вдигна трофея над главата си.

Доминацията на разградските "орли" бе изградена бавно, но сигурно с правилни инвестиции и изграждане на отбор от качествени чужденци, каквито сякаш почти липсват в останалите български отбори.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ С НАЙ-ДОМИНИРАЩИТЕ ОТБОРИ В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЪРВЕНСТВA >>>

Но случаят в родното първенство далеч не е изолиран. По другите шампионати в Европа също е имало или в момента има доминация на отбори, които печелят поредни титли. На някои от дестинациите доминацията няма да бъде достигната дори и от разградчани.

Рекордът за най-много поредни титли се държи в първенствата на Гибралтар и Латвия, а настоящата най-дълга шампионска серия не е на Лудогорец или Ювентус, които през тази година взеха осма поредна.

Вижте класация на отборите с най-много поредни титли в исторически план и тези, които в момента са във впечатляваща серия.

ВИЖТЕ ГИ В ГАЛЕРИЯТА >>>

Бате Борисов държи настоящия рекорд за поредни титли - 13. От 2006-а насам тимът е неизменен шампион и дори отстрани български отбори в Европа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos