Руският олигарх Роман Абрамович излезе с официално изявление по повод вече потвърдената сделка за Челси.

От понеделник лондонският клуб ще стане собственост на представлявания от американския бизнесмен Тод Бьоли консорциум. Така Челси със сигурност ще бъде спасен след неясните седмици, в които наложените на Роман Абрамович санкции вкараха клуба.

Абрамович бе принуден да продаде клуба си, който за последните 20 години успя да превърне в един от колосите на европейския футбол.

Той се обърна към феновете и написа:

"Изминаха три месеца от денят, в който публично обявих намеренията си да продам Челси. В този период неуморно работих, за да намеря най-подходящият човек, който да управлява клуба в този следващ за него епизод.

Собствеността на този клуб върви с огромна отговорност. За последните почти 20 години, в които бях част от този клуб, от първа ръка видях за какво става въпрос.

Моята голяма цел бе да съм убеден, че следващият собственик е готов да води мъжкия и женския тим на Челси към нови успехи. Освен това той трябва да развива и други елементи от клуба като академията и благотворителната фондация.

Благодарен съм, че намерих подходящите хора, на които искам да пожелая успех на и извън терена.

За мен бе огромна чест да бъдат част от този клуб. Искам да благодаря на всеки един бивш и настоящ играч, ръководител, служител и фен за тези прекрасни години.

Горд съм, че в резултат на нашата дейност, милиони хора са облагодетелствани от нашата фондация. Това е наследството, което създадохме заедно.

Благодяра, Роман".