Треньорът на Лудогорец - Анте Шимунджа, не бързаше да се радва, въпреки убедителната победа на неговия тим във втория квалификационен турнир на Шампионска лига.

Разградчани спечелиха с класическото 3:0 срещу ирландския Шамрок Роувърс, като с оглед видяното снощу, трудно може да повярваме, че "детелините" са способни на сензация в реванша след седмица.

Шимунджа обаче подчерта, че работата още не е свършена и момчетата му ще трябва да се потрудят и в реванша.

"При 3:0 в предварителните кръгове на Шампионска Лига определено съм доволен. Това е нещо добро. Доволен съм от енергията, комбинациите и генерално от продукцията, но това е първия мач. Мачът за нас е увереност, самочувствие.

Първото полувреме 10 изстрела срещу нито един. През второто направихме стъпка назад. Ние не го искахме, но те са шампиони на Ирландия. Позволихме им да стрелят няколко пъти, но контролирахме всичко.

Те обаче играят доста различно като домакин. Там мачът ще е друг и ние изобщо не сме свършили работата си, ще трябва да се потрудим", заяви словенецът.

Подобно мнение изрази и кипърския голаджия Пиерос Сотириу, който се отчете с два гола в рамките на няколко минути за успеха.

"Добър резултат, но това е една стъпка напред. Ще бъде различно на реванша. Знаем, че футболът може да бъде непредвидим, така че трябва да бъдем концентрирани. 3:0 е по-добре от 2:0, но това е само първата стъпка и трябва да останем здраво стъпили на земята", заяви той.

Треньорът на ирландците Стивън Брадли не бе особено разочарован от случилото се и сподели, че е горд от своите момчета, които са се противопоставили на един много по-силен опонент.

"Първото полувреме Лудогорец бяха доста по-добри, но през второто ние отговорихме. За съжаление не успяхме да се възползваме от положенията си, а накрая допуснахме и трети гол. Доста закъснявахме през първото полувреме, но второто се подобрихме.

Макар и у дома, следващата седмица посрещаме много добър отбор. Гордеем се с нашето представяне и се надявам да се получи интересен мач, ако покажем играта ни от второто полувреме", заяви той.