Руският бизнесмен Антон Зингаревич влезе в съвета на директорите на Ботев (Пловдив),  разкри  председателят на Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" Радослав Кошински.

Именно сдружението притежава 60% от акциите на клуба, като се очавка те да бъдат прехвърлени на руския бизнесмен, след което той ще стане собственик на Ботев.

Очаква се само оформянето на договора между двете страни, като освен Зингаревич, в съвета на директорите влизат още Александър Ослан, Илиян Филипов, Георги Христосков и адвокат Слави Микински.

"Току-що проведохме общото събрание на ПФК Ботев АД. Присъстваха представители на 100% от акциите. Благодарни сме на синдика от ТЦ-ИМЕ, които притежават 39% от акциите, тъй като, за да бъде пълноправно събранието помолихме синдикът да присъства и жената дойде специално за събитието.

То мина нормално. В дневния ред имаше две точки - освобождаване на стария Съвет на директорите и назначаването на нов такъв. Новият Съвет е 5-членен. Той е в състав Антон Зингаревич, Александър Ослан, Слави Микински, Илиян Филипов и Георги Христосков.

От края на декември знаем, че ни предстоят прехвърлянето на акциите и влизането в клуба на инвеститорите в лицето на Антон Зингаревич. Първата стъпка е да изберем Борд с посочени от него хора и такива от бизнеса в Пловдив, а втората е фактическото прехвърляне на акциите.

Днес извършихме първата стъпка. За втората чакаме тяхното финално становище и договора за прехвърляне, който те трябва да ни предложат. Виждате как работят те в последните седмици. Нещата в клуба се развиват по професионален и динамичен начин. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока", заяви Радослав Кошански.