Президентът на БФС - Борислав Михайлов, говори по актуалните теми около родния футбол пред БНТ.

Легендарният ни вратар, който преди 12 дни бе преизбран на президентския пост сподели, че неговата мечта е да види България на Световно първенство и страната ни най-сетне да има модерен национален стадион.

"Получих подкрепа от много хора. Имаше агресия към мен и към футбола от другия екип. Тази агресия ме мотивира да продължа. Очевидно в България в последните години се харесва популизма и хейтърството. Липсата на уважение към огромни играчи и към целия футбол не беше добре.

Мечтата ми е България да има стадион и това да се случи до четири години. Да докараме финал за Суперкупа или Лига на Конференциите. Мечтая и за участие на Световно първенство.

През цялото време екипът на Бербатов ходи на съд или прокуратура. Това обаче не е начинът да спечелиш конгрес. Канил съм Бербатов в екипа си, но тогава той каза, че не знае къде ще се развие кариерата му след футбола. Образованието на Стилиян Петров беше поето от БФС.

Трябва опит, а не само образование. Думата промяна е много модерна в цял свят. В България е още по-модерна. Промяна заради самата промяна няма смисъл. Основната ни насока е развитие на треньорите и методистите.

Не съм запознат в ситуацията в Левски, въпреки че синът ми играе там. Всеки един професионален клуб в България е акционерно дружество. Той зависи от фенската маса, ръководството, начините на финансиране, маркетинг. В България това е трудно и ако няма голям спонсор или богат собственик, е много трудно да се управлява такъв футболен клуб. Хубаво е, че в България все още има богати хора, които инвестират.

Радвам се, че моят апел към здравните власти беше чут. Никой не ходи по мачове, защото трябва да ходи на мачове. Ходи се по мачове на финали. Ходил съм на всички мачове на националния отбор, без тези, когато ме нямаше на поста.

Нашият футбол не е толкова зле и смятам, че първенството ни е много интересно. Благодаря на думите на Ясен Петров. Ако не бях спечелил, щеше да си ходи, което щеше да е жалко. Има добър колектив и момчетата се раздават. Нека гледаме добрите неща".