Борислав Михайлов използва официалната си фейсбук страница, за да коментира днешните решения на Изпълнителния комитет на БФС.

Родната централа изхвърли 104 свои членове, 62 от които заради подкрепата им към Димитър Бербатов по време на организирания от него алтернативен конгрес миналия петък.

Михайлов обяви, че това е била нужна стъпка в името на обединението на футбола ни, която е неговата основна цел.

Той отново нападна своите опоненти в лицето на Димитър Бербатов и неговия екип, като определи действията им за нелегитимни и във вреда на футбола ни.

Михайлов не пропусна да подчертае, че с изпратеното от ФИФА писмо, Световната централа признава за ръководство на БФС това, което бе изпрано на 12 октомври.

Ето какво написа Михайлов, публикувано без редакторска намеса:

"Като президент на Българския футболен съюз винаги съм призовавал за обединение на футбола и съм обявявал, че няма да допусна война, въпреки че срещу мен се води такава, при това през цялото време, с всякакви средства, включително и противозаконни.

И от страна на БФС, и от лично моя страна, са направени огромен брой компромиси и реверанси както към клубове, така и към отделни личности - отново с единствената цел да бъдат спрени опитите за разединение, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото желание на една група хора да ръководи на всяка цена и дори да налага волята на малцинството над мнозинството.

Тези хора обаче не разбират функцията на Българския футболен съюз и на неговия президент - а именно, да потушава идеите за разцепление; особено онези, породени от користни цели.

Миналия петък всички станахме свидетели на абсолютно нелегитимната и агресивна самоинициатива на тъй наречената опозиция.

Видяхме публично погазване на Устава на БФС и на всички правила за етика и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 г., проведен напълно прозрачно и според желания дневен ред на същите тези "революционери".

И макар да продължавам да държа на позицията, че обединението е правилният път за българския футбол, съм длъжен да се съобразя както с общото становище на ФИФА и УЕФА, което категорично потвърждава легитимността на избраното на 12.10.2021 г. ръководство на БФС, така и с внесените предложения от Комисия "Етика и феърплей" и Аматьорската футболна лига.

Всички опити за разцепление на членовете на БФС са действия, несъвместими с членството им, затова след задълбочено обсъждане Изпълнителният комитет единодушно реши да прибегне към строги санкции за грубото нарушение на Устава.

Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз отново демонстрира, че работи в полза на единението на българските клубове и показа пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни".