Президентът на БФС Борислав Михайлов говори относно предстоящия след вече по-малко от месец Конгрес, на който Димитър Бербатов ще се опита да го свали от президентския пост. Легендарният вратар бе категоричен, че той и останалите от сегашното ръководство ще спазят правилата и ще организират изборите.

"Конгрес на 12 октомври ще има. Ние сме правова държава и спазваме законите на страната. Дали е най-удобното време и дали е правилно да се вземе такова решение... За първи път се свиква Конгрес от съда. За първи път се прави Конгрес по време на първенство, мачове на национални отбори, по време на пандемия... Но ние ще го организираме. Нашите опоненти на никой не обясниха и никой не разбра защо толкова бързат, при положение, че има редовен Конкгрес месец март. Вкарват напрежение, дребни битки и интриги", коментира Михайлов при появата си в "Гостът на Спортал".

"35 от тези клубове не отговарят на условията. В съда никой не е обърнал внимание на нашите доводи. Разделили са 1/3 от 530 и свикват Конгрес. Нито датата отговаря на желанието на тези хора, 190 души. Беше 21 септември искането, ще бъде на 12 октомври. Ще го направим както трябва с всичките му предизвикателства, най-вече свързани със здравето на хората. В дневния ред няма нищо креативно за бъдеще, нито има отчет на изминалия период, нито програма за бъдеще развитие, която е задължителна за лиценз от министерството на спорта", продължи той.

Шефът на родния футбол подчерта, че при оттеглянето на оставката си е бил подкрепен от над 300 клуба от цялата страна, които са желаели провеждането на редовен Конгрес, където всеки да изложи своите виждания и да има избор, но по думите му са се намесили много "юридически фактори".

"Решението ми да оттегля оставката не е от днес за утре. Просто съвпадна с обявяването на кандидатурата на Бербатов. Никой не знаеше за решението ми, но мисля, че имам какво още да дам на хората", каза той относно решението си да се завърне начело на БФС.

"Всеки си превежда нещо и го чете така, както на него му харесва. Съмнявам се, че опонентите ми са единствените, които знаят английски. Писмото е на английски, въобще не искам да го коментирам", сподели още легендата относно писмото от страна на президента на УЕФА Александър Чеферин, което бе разтълкувано по друг начин от опозицията.

"Всичко, което се случи на мача с Англия, не е случайно. Въпросният противник бе намесен скоро и в друг такъв случай. България никога не е била расистка държава. Това беше подготвено на всякакви нива. Взех си много поуки, видях много неща за година и половина отвън", добави Михайлов относно расисткия скандал при домакинството на Англия.