Българският национал Божидар Краев направи изключително сензационен и неочакван трансфер.

25-годишният офанзивен играч подписа с новозеландския Уелингтън Финикс, който се състезава в австралийската професионална лига.

Така Краев се ще се превърне в първия българин, който се състезава в Австралия, поне в професионалната ера на местната лгиа.

"Офертата от Уелингтън ме заинтригува. Имах няколко други възможност, но предчуствието ми за това тук е добро. А-лигата расте и става доста популярна, искам да бъда част от нея", сподели Краев при представянето си.

Той стартира своята кариера в Левски, където още на тийнейджърска възраст изигра 94 мача и вкара 27 гола, преди да бъде продаден на датския Мидтиланд.

В първия си сезон Краев записа 17 двубоя за датчаните и спечели титлата на страна, но в следващите два сезона на два пъти бе пращан под наем в Португалия, където играеше за отборите на Жил Висенте и Фамиликао.

Докато бе част от Мидтиланд, Краев дори записа участие в четири двубоя от групите на Шампионска лига.

Но в крайна сметка се стигна до миналия сезон, в който българинът освен, че не записа нито минута в датския шампионат, не попадна и нито веднъж в групата за мачовете.

Около бъдещето на записалия 24 мача с екипа на България играч имаше какви ли не спекулации, но в крайна сметка той избра да отиде на другия край на света, където ще играе за новозеландския Уелингтън Финикс.