Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов присъства днес на откриването на обявения като елитен тренировъчен център Sofia Football Lab в район "Слатина" и коментира актуалните въпроси около последния извънреден конгрес на централата.

Той изрази учудване, че новото ръководство все още не е вписано в Търговския регистър, също така беше категоричен, че никога няма да работи с актуалния президент на централата Борислав Михайлов. Изказванията на Йордан Лечков, че хора от екипа на Бербатов са раздавали пари в тоалетните по време на самия конгрес, той ги определи като "тактика за отвличане на вниманието от по-важните неща".

"В търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате тях. Първо - протокол няма от самото събрание, за да е описано там каквото се случи. Отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа - ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза: 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения и както го пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали", започна Бербатов.

"Не може да се случи никога да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мисления са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Така че няма как".

"Вече 10 дни минаха, но те не са заявили в търговския регистър, не си дал протокола. Клубовете се сърдят и искат помощ, искат да видят протокола. Естествено, че могат, но трябва той да бъде предаден. Конгресът не се проведе, както трябва и беше омаскарен, особено накрая, когато по устав трябваше да има балотаж и не се случи, затова ще има обжалване в съда. В протокола трябва да пише това, което всички чухте на аудиозапис на конгреса, ако е друго, значи е фалшифицирано".

Както е известно, 25 клуба, за които се предполага, че гравитират в избора си за Бербатов, не бяха допуснати. Някои заради оспорена процедура по избора, както обясни самият Борислав Попов на събранието. Други пък заради сменен в последния момент делегат поради болест.

"Не мога да кажа защо не бяха допуснати тези клубове. Говорим с тях, приканваме ги да се свържат с нас, ако е имало нередности. Доста нередности се случиха на самия конгрес. Ако всички се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно."