Сериозна драма за една от звездите на френския шампион ПСЖ се разигра по време на последния мач на тима късно снощи. Случи се по време на двубоя от френската Лига 1 срещу Нант, който домакините от Париж сензационно загубиха с 1:2.

В 58-ата минута обаче парижани все още водеха с 1:0, а настъпилата суматоха около смяната на Анхел Ди Мария със сигурност спомогна за изравнителния гол секунди по-късно.

В тази 58-а минута забързаният спортен директор на ПСЖ - Леонардо, стигна от ложите си до най-долния ред на трибуните, точно над резервната скамейка на своя тим. Провесил се над парапета, той каза нещо на треньора Маурисио Почетино, след което последва незабавното изваждане на Анхел Ди Мария от игра.

Самият играч също недоумяваше защо бива сменен, а още от тъчлинията Почетино го грабна и започва да говори нещо в ухото.

Двамата влязоха в тунела, като след малко край терена се завърна единствено Маурисио Почетино.

Оказа се, че по време на мача крадци са нахлули в дома на Ди Мария, но може би изненадващо и за самите тях, са попаднали на останалата част на семейството му.

Последните информации от френските медии разкриват, че жената и децата на Ди Мария са били държани като заложници, а срещу тях е проявено и физическо насилие. На този етап повече подробности не се съобщават.

Снимка: БТА/АП

Подобна ситауция се е разиграла и с централния бранител на тима Маркиньос. В неговият случай като заложници за били държани родителите му, но бразилецът изигра всичките 90 минути на вчерашния мач.

Това е доста честа практика, в която футболните звезди биват обирани докато играят своите мачове. В досегашните случаи обаче, домовете винаги са били празни, без семействата на играчите в тях.

Това е втората подобна случка в живота на Ди Мария. Той бе жертва на въоръжен грабеж през 2015-а, докато все още играеше за Манчестър Юнайтед.

Тогава крадците нахлуха в дома му в покрайнините на Манчестър, докато Ди Мария вечера със съпругата си и своята дъщеря.

Случаят имаше сериозен ефект върху цялото семейство, като след това съпругата му отказваше да се върне в дома им от страх. Именно този обир бе и основната причина аржентинецът да поиска да напусне Манчестър след само един сезон в клуба.