Българският национален отбор по футбол ще изиграе две контроли с участници на Европейското първенство в началото на юни, съобщи "Фокус".

Става въпрос за отборите на Русия и Словакия, които са решили да включат родния тим като част от подготовката си за шампионата на Стария континент.

Точните дати все още не са уточнени, но става въпрос за първите дни на юни, след като самото първенство стартира на 11 юни. Все още мачовете не са оябвени официално, от федерациите на тези страни, но договорка е постигната.

Първо България ще премери сили на австрийска земя срещу отбора на Словакия, който ще бъде част от група "Е" с отборите на Испания, Полша и Швеция.

Дни след проверката на австрийска земя, родният тим ще пътува за Русия, за да гостува на местния национален тим.

На този етап се твърди, че мачът ще е в Москва, но не е изключено той да бъде преместен в Санкт Петербург, защото именно стадион "Крестовски" в града ще е домакин на мачовете на Русия срещу Белгия и Финалндия от групата. Третия мач на "Сборная" е срещу Дания в Копенхаген.

Преди няколко дни България уреди още една контрола срещу участник на Европейското. Това бе отбора на Украйна, но приятелският мач е насрочен чак за 11 ноември.