Етър взе задължителната победа над гостуващия и отдавна изпаднал Витоша (Бистрица) - 1:0 в ужасната жега във Велико Търново.

Така домакините чакат услуга от Черно море, който по-късно гостува на Царско село, за да не се налага да играят бараж за оцеляване.

Преди този мач Етър е пред "царете", но дори точка на абсолютния новак у дома срещу варненци ще им осигури оцеляване, а тимът от Велико Търново отива на бараж.

Тонислав Йорданов вкара поредния си гол, за да донесе успеха на "болярите". Той реализира още в 6-ата минута от пряк свободен удар, който хвана неподготвен вратаря на гостите Николай Кръстев. След това домакините имаха още шансове, а в края изтърпяха и нещо като натиск на Витоша.

Не е ясно защо този мач трябваше да се играе в 18,30 часа, когато в Търново температурите бяха около 33-34 градуса. Особена мъка бе първото полувреме, когато играчите трудно се придвижваха, и съвсем разбираемо.

Решението изглежда нелепо - защо двубоят не бе късен, след като стадион "Ивайло" има осветление, а и така би било избегнато да се разминат като време два мача, резултатите от които засягат отборите и на двата стадиона...

Въпроси, на които едва ли някой в БФС може да отговори.

Гостите приключиха сезона, като изпадат във Втора лига само с 6 точки, спечелени с 1 победа и три равенства.

Домакините чакат услуга от Варна.